TOP lista nr 1 - najczęściej czytany artykuł!

Najczęściej czytany artykuł w 24 h od publikacji!

Otrzymaliśmy wiadomość w formie elektronicznej. Nie znamy nadawcy wiadomości, jednak już wcześniej otrzymaliśmy informacje że w łódzkich Auchan zaczyna się dziać niedobrze. Chodzi o to, że zaczyna się dziać gorzej niż zwykle. Niektóre z przytoczonych wątków zgłaszano nam już wcześniej, wobec czego nie traktujemy tej wiadomości jako żart lecz jako opis aktualnej sytuacji w sklepach zarządzanych przez tego Pana.

Dyrektorów zachowujących się niewłaściwie w różnych firmach jest wielu. Nie opisujemy tu charakterystyki Dyrektora z Łodzi, zastanawiamy się tylko co powoduje że niektórzy ludzie po otrzymaniu awansu dostają małpiego rozumu. Robiąc tak zwaną karierę, często robią z siebie … No właśnie jak ich nazwać? Spotkaliśmy się że osoby które doświadczyły znęcania się psychicznego w pracy bez ogródek nazywały ich oprawcami czy też potworami. Przyglądając się z bliska ich postawie, zastanawiamy się czy ich rodziny są z nich dumne. Czy mama i tato poklepują czule mówiąc - dobrze cię dziecko wychowaliśmy? Czy żona co rano wpatruje się wzrokiem pełnym podziwu? Czy dzieci z podniesioną głową, dumne z ojca chodzą po szkole? Chyba tak. Niestety, ludzie ci nie mówią o ciemnej stronie ich sukcesu. O cenie jaką musieli zapłacić za swoją pozycję. No i proszę, dochodzimy do kolejnego ważnego miejsca w naszej dyskusji. Czy ludzie ci muszą tak się zachowywać bo jest to od nich wymagane? Czy zachowują się tak bo taki mają sposób bycia? To dwie różne sytuacje. W pierwszej to firma jest winna. Ponosi odpowiedzialność za standardy, a tym samym za zachowanie swojej kadry kierowniczej. To oczywiście teoria z przymrużeniem oka, każdy odpowiada sam za swoje czyny. Podczas wojen są ludzie którzy zachowują się jak ludzie, a bywa że podczas pokoju niektórzy pozostają potworami. Niezależnie od sytuacji albo zachowuję się właściwie albo nie. Wracając jednak do ciągu myślowego, najczęściej firma prowadzi politykę przyjazną pracownikom, odcina się od wszelkich nieprawidłowych zachowań. Jednak w chwili ujawnienia takich zachowań nie odcina się od nich, nie wyciąga konsekwencji od osób które ich się dopuściły. Często zamiata sprawę pod dywan. Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało … tak śpiewano polskiej reprezentacji po nieudanych spotkaniach, i taką melodie grają nam koncerny. Często potężne zagraniczne firmy wygrywają fałszywą melodię, a my w to wierzymy choć coraz rzadziej bo przecież stało, się i dużo, i złego.
Czy tak jest w Auchan? Każdy ma własne doświadczenia i opinię na ten temat, my będziemy ujawniać takie przypadki w naszej firmie.

Wracając do metod zarządzania jakie stosuje Pan dyrektor w Łodzi to zwracamy się do Zarządu Auchan Polska Sp. z o.o. aby zechciał przyjrzeć się sprawie.

„Gratuluje zwierzchnikom. Auchan ,zatrudniania kogoś takiego jak Pan K……. Z....Dyrektor Auchan Łódź Polesie...chorobliwie ambitny ze skłonnościami do zachowań psychopatycznych...teraz daliście mu WŁADZE na która czekal, jest osoba zarządzająca wszystkimi marketami w Łodzi.....Metody pracy Pana K………. to ,zastraszanie, mieszanie z błotem , używanie władzy do pokazywania ze i tak będzie jak on chce cytuje "ze mną się nie dyskutuje" brak szacunku do swoich pracowników na każdym szczeblu...pan pracował w Géant i real i takie zasady pracy z tamtych firm przenosi do Auchan ...Wiecie jak te firmy skończyły ,a wy idziecie dokładnie w tym samym kierunku..
..Znaczy wasz kodeks etyki oraz projekt ludzi można sobie wsadzić w d....te Wasze fałszywe hasła firma rodzinna, jesteśmy jedna wielka rodzina... to wszystko czysta teoria...smiech, jak tak dalej pójdzie będziecie mieli darmowe reklamę w Łódzkiej prasie i nie tylko...Zmieniane grafiki po 6 razy...wydzwanianie na prywatne numery do managerów, nawet w czasie wolnym.. a jak się sprzeciwiasz Panu to słyszysz ze on zna ludzi i wystarczy jeden telefon i już tu nie będziesz pracował.. Pan życia i śmierci..i nasz los zależy od niego...Takie teksty tez się słyszy...naprawdę firma rodzinna nie ma co...chyba 2 dyrektorów w Lodzi zwolniono po artykułach w gazetach...Widzę ze Pan chce być 3....no chyba ze ma od was błogosławieństwo...i to Wasz nowy sposób na prace w Waszej cudownej rodzinnej firmie...akurat zaczął się barometr...ale wy jesteście obłudni... sprawa została zgłoszona związkom zawodowym działającym w Auchan...to jest tylko dla Was informacja a co z tym zrobicie pozostawiamy to Waszym sumieniom...mieliście kiedyś bardzo dobra opinie...teraz zaczynacie przypominać szambo....na jednym mailu się nie skończy bo PAN SIE DOPIERO ROZKRECA...”