TOP lista nr 2 - najczęściej czytany artykuł!

Na podstawie tego artykułu media zamieszczają swoje publikacje.

Szczegóły pod Artykułem.

5 listopada 2020r. Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” działająca w Auchan Polska Sp. z o.o. złożyła na ręce Pracodawcy pismo zawierające wniosek o wprowadzenie w życie  dodatku dla pracowników firmy w związku z pracą w warunkach szkodliwych wynikających z trwającej pandemii. Późnym wieczorem 9 listopada 2020r. otrzymaliśmy telefon od przedstawiciela Auchan Polska Sp. z o.o. W trakcie rozmowy padła propozycja podpisania Aneksu do Regulaminu Wynagradzania wprowadzającego dla osób pracujących w okresie przedświątecznym bonów zniżkowych w wysokości 500 zł. Oczywiście są obostrzenia o których pracodawca szczegółowo poinformuje pracowników. Co ciekawe nie dotyczą one sytuacji związanych z zachorowaniem na covid-19 czy też odbyciem kwarantanny. Nie jest to wymarzone rozwiązanie Przedstawicieli Komisji Zakładowej, zawsze dbamy o jak najlepsze warunki dla naszych koleżanek i kolegów z pracy. W tej sytuacji czas biegnie nieubłaganie, święta szybko się zbliżają. Upływający czas może spowodować że za tydzień lub dwa nie będzie już czasu na wprowadzenie dodatkowych gratyfikacji. Ważnym elementem są zapisy które jasno określają zasady na jakich bony zostaną przyznane. Oceniamy pozytywnie zaproponowane przez Dyrekcję Auchan rozwiązanie. Ważnym jest również fakt że Auchan nie bagatelizowało naszych postulatów tylko szukało rozwiązania które można szybko wprowadzić w życie. Oczywiście zdajemy sobie sprawę że firma w ten sposób pragnie zapewnić obsadę stanowisk pracy w tym bardzo trudnym czasie. Jednak w przeszłości nie oglądała się na pracowników brutalnie egzekwując swoje prawa i nie tylko. Uważamy że jest to krok na przód. Będziemy bardzo uważnie przyglądać się rozwojowi sytuacji, co oznacza że jeżeli będzie taka potrzeba oraz możliwości, będziemy wnioskować o dodatkowe rozwiązania.

Artykuł na portalu wiadomościhandlowe.pl: