Po pierwszych trzech otwarciach w regionie Warszawy, w lutym tego roku kolejne 3 sklepy franczyzowe pod logo Auchan Supermarket zostaną otwarte w Myślenicach, w Dobroszycach oraz w Centrum Handlowym Gdańsk Matarnia. Tym samym na koniec lutego park sklepów franczyzowych powiększa się do 6 supermarketów i 2 hipermarketów.

Auchan Supermarket w Myślenicach został otwarty 6 lutego. Sklep znajduje się w Galerii Handlowej “Galeria Myślenicka”, a jego powierzchnia sprzedaży wynosi 1 100 mkw. Sklep oferuje 15 000 SKU, stawia przede wszystkim na ofertę produktów świeżych i BIO. Tradycyjne działy Mięso, Sery, Ryby, Drób oferują codziennie świeże artykuły po promocyjnych cenach. Na Klientów czeka ponad 200 miejsc parkingowych.

Auchan Supermarket w Dobroszycach zostanie otwarty 18 lutego br. Sklep jest kierowany przez spółkę FTD Pająk. Spółka kieruje centrum handlowym wraz ze stacją paliw, restauracją oraz supermarketem. Sklep dysponuje 30 miejscami parkingowymi, znajduje się na wjeździe do miasta Dobroszyce, 20 km od Wrocławia. Sklep ma powierzchnię sprzedaży ponad 500 mkw. Sklep oferuje 10 500 SKU, przede wszystkim produkty lokalne, markę własną Auchan oraz świeże owoce i warzywa na wejściu do sklepu.

Auchan Supermarket CH Gdańsk Matarnia otworzy się 27 lutego. Jets zarządzany przez spółkę Delta Pomorze. Na 950 mkw powierzchni sprzedaży sklep oferuje 15 000 SKU, przede wszystkim marki własnej Auchan, jak również produktów świeżych, lokalnych i BIO. Sklep ma ambicję obsługiwania około 1500 klientów dziennie, ekipa liczy 25 pracowników.

Informacja ze strony internetowej: www.wiadomoscihandlowe.pl