w artykule wykorzystano grafikę ze strony internetowej pixabay.com

Po weekendowym odpoczynku, pogoda szykuje nam w najbliższym czasie nawet 30 stopniowe upały. Z doświadczenia wiemy że nie będzie to ostatnia fala upałów tego lata. Doświadczenie podpowiada nam również, że na wielu halach sprzedaży oraz magazynach pod szyldem Auchan, będą panowały piekielne warunki pracy. Nam nie trzeba tego tłumaczyć, jednak ludzie spoza firmy nie mają wyobrażenia jak ciężko się pracuje w takich warunkach. Praca ponad siły, w bardzo wysokiej temperaturze z maseczką na twarzy. Przepis na upodlenie pracownika gotowy. Oczywiście należy okrasić jeszcze szczyptą pogardy. Gratulujemy udało się, co prawda nie pierwszy raz, ale znów się udało.

Wiele tysięcy ludzi w Polsce znów będą czuć się obdarci z godności. Dlatego my, ludzie Solidarności, będziemy inicjować oraz wspierać wszystkie działania prowadzące do poprawy tej sytuacji najlepiej przez zmianę podejścia do pracy w wysokich temperaturach.
Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” wystosowała pismo do Zarządu Auchan Polska Sp. z o.o. zawierające Apel o dodatkowe płatne przez Pracodawcę przerwy w dni w które panuje wysoka tęmperatura.

ZAPYTAJ SWOJEGO DYREKTORA, CZY WPROWADZI DODARKOWE PŁATNE PRZERWY W DNI UPAALNE!

Nie zapominajmy również o łatwym dostępie do chłodnej wody w okresie letnim.